Baletno-plesni studio​

Naš baletno-plesni studio otvara vrata i plesačima s malo plesnog iskustva, baletnim početnicima i rekreativcima koji imaju priliku naučiti koristiti tijelo kao instrument izražavanja u plesnoj umjetnosti.

Program
Kamov

Zašto balet?

Baletno-plesni studio pri Riječkom kazalištu mladih Kamov pokrenut je u rujnu 2019. godine u suradnji s Baletom Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, a pod vodstvom baletnih umjetnika i pedagoga, Irine i Andreja Kötelesa, s ciljem promicanja i razvoja klasične baletne umjetnosti među djecom i mladima. Polaznici usvajaju osnovnu baletnu terminologiju i elemente, razvija se kreativnost i samopouzdanje, osnažuje se kompletna muskulatura, postiže se pravilno držanje tijela, gipkost i istegnutost mišića, bolja koordinacija i fleksibilnost.

Polaznici s baletnim predznanjem ovim će programom dobiti adekvatnu pripremu koja je potrebna za upis na akademije u području plesne umjetnosti. Svi će polaznici sudjelovati u završnoj produkciji, a tijekom kazališne sezone polaznici imaju mogućnost sudjelovati i u ostalim produkcijama HNK Ivana pl. Zajca kao statisti/plesači.

Balet i za početnike

Naš baletno-plesni studio otvara vrata i plesačima s malo plesnog iskustva, baletnim početnicima i rekreativcima koji imaju priliku upoznati i učiti balet.

Već nakon probnog sata polaznici napuštaju sve predrasude koje su imali, svatko se amaterski može baviti baletom i u tome uživati, a kontinuiranim radom i trudom, mogu se savladati osnove baleta bez obzira na godine i kondiciju.

Naši voditelji

Baletna pedagoginja

Irina Köteles​

Završila je baletnu školu u Cluju Napoca. Po završetku škole dobila je angažman u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Plesala je u klasičnim i modernim baletima. Baletno-pedagoškom radom s djecom i mladima bavi se više od 15 godina, a baletno-plesni studio Kamov vodi od rujna 2019. godine.

Završila je baletnu školu u Cluju Napoca. Odmah po završetku škole dobila je angažman u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Plesala je u klasičnim i modernim baletima, a kao solistica izdvaja ulogu Ingrid u Peer Gyntu (kor. S. Pervana), Leni u Procesu (kor. S. Zurovac) i Djevojka / zaručnica u Snu zaručnice (kor. S. Zurovca), Helena iz Sna ivanjske noći (kor. Leo Mujić). Koreografirala je zatvaranje Riječkih ljetnih noći, na bazenu Kantrida za Balet HNK 2009, jednu od koreografija u predstavi Blue Butterfly – koreografskoj radionici ansambla Baleta u režiji Staše Zurovca 2011. i za djecu iz baleta Orašar 2014. (kor. R. Savković). Baletno-pedagoškom radom s djecom i mladima bavi se više od 15 godina, a baletno-plesni studio Kamov vodi od rujna 2019. godine.
baletni pedagog

Andrei Köteles

Godine 2001. u riječkom Kazalištu dobiva stalni angažman, gdje je bio i prvak Baleta, te uspješno i uz mnoga priznanja, obavlja svoj posao i danas. U glavnim i sporednim ulogama plesao je u mnogobrojnim predstavama. Baletno-plesni studio "Kamov" vodi od rujna 2020. godine.

Završio je baletnu školu u Rumunjskoj, u gradu Cluj-Napoca. Iste godine zapošljava se u baletnom ansamblu Nacionalnog kazališta u Temišvaru. U Rijeku dolazi 1994. gdje honorarno pleše male i velike uloge u baletnom ansamblu HNK Ivana pl. Zajca. Godine 2001. u riječkom Kazalištu dobiva stalni angažman, gdje je bio i prvak Baleta, te uspješno i uz mnoga priznanja, obavlja svoj posao i danas. Dobio je kazališnu nagradu „Olga Orlova” za najbolje ostvarene muške uloge u baletnom programu kazališta u sezonama: 2004./2005., 2005./2006., 2006./2007., 2007./2008., 2008./2009., 2009./2010. Za nagradu Hrvatskog glumišta nominiran je 2010., 2011. i 2013. godine. Dobitnik je Godišnje nagrade Grada Rijeke 2010. godine, za izuzetne plesačke kreacije u predstavama Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka. U glavnim i sporednim ulogama plesao je u predstavama: „Matilde”, „Sedam smrtnih grijeha”, „Vragolasta djevojka”, „Esmeralda”, „Peer Gynt”, „Carmen”, „Četiri godišnja doba”, „La Sylphide”, „Coppelija”, „Tango”, „Volite li Brahmsa?”, „Marquezomanija”, „Romeo i Julija”, „Čudesni mandarin”, „Chopin”, „Pjesma nad pjesmama”, „Cirkus primitif balet”, „Ljubav i samoća”, „Penelopa”, „Proces”, „Ogledalo duše”, „Ana Karenjina”, „San ivanjske noći”, „Orašar”, „Šah-mat” i dr. Surađivao je s Hrvatskom i Talijanskom dramom kao koreograf u predstavama „Jazz”, „La Vaccaria” i „Filumena Marturano”.

Iskustva polaznika

Pridruži nam se!

Upoznajte se sa osnovama klasičnog baleta na zabavan, aktivan i kreativan način! Pozivamo sve zaljubljenike u ples da nam se pridruže i postanu dio našeg baletno-plesnog studija!

Scroll to Top