Dramski studio

Dramski studio, u sklopu cjelogodišnjeg programa, djeci i mladima omogućava upoznavanje s brojnim kazališnim temama, a poseban se značaj pridaje poticanju i razvoju kreativnosti i spontanosti kod djece i mladih.

Program
Kamov

Zašto gluma?

U našem dramskom studiju koristimo različite dramske metode i tehnike kao što su dramske igre, dramske vježbe i situacije, rad na liku, improvizacije i vođene improvizacije, procesna drama, kazalište potlačenih, Forum teatar, radimo na različitim dramskim tekstovima, istražujemo i stvaramo jedan novi kazališni svijet. Naši polaznici uče surađivati s drugima, poboljšavaju fizičku koordinaciju, vježbaju glas, govor, razvijaju maštu, empatiju, samopoštovanje, samodisciplinu i kritičko mišljenje.

Organizirani su odlasci na predstave u našem, riječkom kazalištu, ali i studijska putovanja u druga kazališta u Hrvatskoj. Dramska i scenska dostignuća polaznici dramskog studija prikazuju pred publikom u obliku oglednih satova, produkcija i predstava, a tijekom kazališne sezone polaznici imaju mogućnost sudjelovati i u ostalim produkcijama HNK Ivana pl. Zajca kao statisti/glumci.

Produkcije

Prva produkcija dramskog studija Kamov, pod vodstvom maestra Igora Vlajnića, bila je bajka Lamana Franka Bauma, „Čarobnjak iz Oza“, druga je bila autorski projekt Maje Katić, Zrinke Kušević i Renate Carole Gatica, „Ba(j)ke nisu krive“. Posljednji je projekt dramskog studija bila koprodukcija Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca i INK- Gradskog kazališta Pula, klasik i filozofski biser za sve generacije, „Mali princ“ Antoinea de Sainta-Exuperyja, u režiji Renate Carole Gatice.

Osim redovnih produkcija, polaznici dramskog studija u posljednje su četiri godine sudjelovali u predstavama: „Snježna bajka 2“ u režiji Igora Vlajnića, „Evita“ u režiji Renate Carole Gatice, „Il piccolo principe“ u režiji Renate Carole Gatice i „Vježbanje života – drugi put“ u režiji Marina Blaževića.

Suradnja

Na svim dosadašnjim produkcijama ostvarena je suradnja s Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studentima scenografije i kostimografije pod mentorstvom profesorica Barbare Bourek i Lare Badurine te profesora Stefana Katunara. Planirane su suradnje s brojnim organizacijama i ustanovama koje djeluju u području odgoja i obrazovanja, ali i projekti kojima ćemo kazalište za djecu i s djecom povezivati s drugim medijima i umjetnostima; od radio-drame do rada na filmu.
Previous
Next

Naši voditelji

voditeljica Riječkog kazališta mladih Kamov

Nikolina Hrga

Dramska pedagoginja i producentica Riječkog kazališta mladih Kamov. Članica Hrvatskog centra za dramski odgoj i pridružena članica Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela.

Nikolina Hrga je dramska pedagoginja i producentica Riječkog kazališta mladih Kamov. Diplomirala je Kulturalne studije jugoistočne Europe pri Filozofskom fakultetu u Rijeci te kao drugi magisterij Medijske umjetnosti i prakse pri Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. U siječnju 2018. godine upisuje Poslijediplomski specijalistički studij Dramske pedagogije pri Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Surađuje s nekoliko organizacija iz Rijeke i Zagreba koje djeluju na području dramske pedagogije i medijske pismenosti djece i mladih. Pohađala niz edukacija iz područja filma i kazališta u Hrvatskoj i Europi. Trenutno, kao scenaristica i producentica, radi na dokumentarnom TV serijalu za djecu “Gdje priče rastu” uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Od 2018. godine radi u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca Rijeka. Dramske radionice za djecu i odrasle vodi od 2014. godine.
voditeljica dramske skupine na talijanskom

Serena Ferraiuolo​​

Glumica Talijanske drame u Rijeci od 2018. godine. Ostvarila je niz uloga u predstavama za djecu i mlade. U Napulju je diplomirala očuvanje kulturne baštine.

Glumica Talijanske drame u Rijeci od 2018. godine. Započinje sa studijem, a ubrzo potom i glumačkim radom u suradnji s Nandom Paoneom i Cettijem Sommellom u svom rodnom gradu Napoliju. Glumačku karijeru započinje još kao petnaestogodišnjakinja u filmu s Lunettom Saviano, programa Rai Uno. U Napulju pohađa školu Mimo Corporeo Michelea Monette te je diplomirala očuvanje kulturne baštine. Nakon studija odlazi u Milano gdje studira u Civica Scuola di Teatro Paolo Grassi, te diplomira 2016, na komadu Tennessee Williamsa, Staklena menažerija, pod umjetničkim vodstvom Artura Cirilla. Ostvarila je niz uloga u predstavama za djecu i mlade.

suradnik

Giuseppe Nicodemo​

Od 2008. godine je glumac HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci te glumi na talijanskom i hrvatskom jeziku. Radio je s mnogim kazališnim velikanima, te je vodio tečajeve glume u Italiji i u Rijeci.

Nakon mature pri Klasičnoj gimnaziji, pohađao je brojne kolegije Komunikologije i Kulturologije pri Sveučilištima u Veneciji, Padovi i Trstu, zatim Teologije pri franjevačkom redu. Godine 2005. diplomirao je glumu na dramskoj akademiji Civica Accademia d’Arte Drammatica „Nico Pepe” u Udinama u Italiji (klasa: Jurij Alschitz, Pierre Byland, Julie Stanzak, Marcello Bartoli, Giuseppe Battiston, Maurizio Schmidt, Leo Muscato, Giorgio Pressburger, Luigi Lo Cascio, Marco Sgrosso). Započeo je karijeru kao glumac, dramaturg, redatelj i organizator za razne talijanske kazališne družine. Radio je s mnogim kazališnim velikanima, blisko je surađivao s matičnom akademijom te je vodio tečajeve glume u Italiji i u Rijeci. Godine 2007. u Trstu bio je suoosnivač kulturne udruge „TEATROMUROQUATTRO” koja se bavi proučavanjem talijanske i međunarodne povijesne memorije. Od 2008. godine je glumac HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci te glumi na talijanskom i hrvatskom jeziku. Bio je na turnejama je u europskim kazalištima i na festivalima u: Italiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Rumunjskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Francuskoj. Od 2014. do 2016. godine bio je organizator i v.d. ravnatelj Talijanske drame. Napisao i režirao monokomediju “I bonsai ima kratke grančice”, a pisao tekstove i za brojna kazališta u Italiji.
Suradnica

Jelena Lopatić​

Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu završila je kao diplomirana glumica 2006. godine. Stalna je članica Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca od srpnja 2007.godine, a 2017. promovirana je u prvakinju Drame.

Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu završila je kao diplomirana glumica 2006. godine. Stalna je članica Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca od srpnja 2007. godine, a 2017. promovirana je u prvakinju Drame. Na studiju Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilištu u Rijeci bila je vanjska suradnica od 2013. do 2017. godine. Jedna je od voditeljica dramskih radionica Petog ansambla – projekta Grada Rijeke, nastalog u partnerstvu s HNK Ivana pl. Zajca i u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje Rijeka.
Suradnica

Aleksandra Olenjuk Stojaković

Stalna je članica Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca od 2016. godine. Vanjska je suradnica na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, na studiju Gluma i mediji od rujna 2018. godine.

Na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu magistrirala je 2011. godine. Stalna je članica Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca od 2016. godine. Vanjska je suradnica na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, na studiju Gluma i mediji od rujna 2018. godine. Sudjelovala je na brojnim stručnim radionicama umjetnica i umjetnika kao što su: Selma Banich, Anne-Marie Blink, Janez Janša, Viktor Bodo, Suzana Nikolić, Ulrich Meyer-Horch, Jasper Michelsen, Ronald Rando, Cynthia Ashperger, Dražen Šivak, umjetnički kolektiv KUD NUM i dr. Sudjelovala je u organizaciji i produkciji raznih projekata udruge Drugo more koja svojim sociološkim, kulturološkim te umjetničkim nekonvencionalnim pristupom apelira na probleme suvremenog društva, te u organizaciji 19. svjetskog kongresa UNIMA Međunarodnog lutkarskog festivala. Brojne su predstave i performansi nastali u njenom autorstvu, koautorstvu, režiji i korežiji. Jedna je od voditeljica dramskih radionica Petog ansambla – projekta Grada Rijeke, nastalog u partnerstvu s HNK Ivana pl. Zajca i u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje Rijeka.
Suradnik

Dean Krivačić​

Kazališni televizijski i filmski glumac. Stalni je član Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca od 2015. godine gdje je dosad ostvario brojne zapažene uloge.

Upisao je Akademiju Dramske Umjetnosti u Zagrebu 2002.godine. Nakon što je apsolvirao istu, vrlo brzo postao je član glumačkog ansambla Teatra &TD u Zagrebu gdje je dosad ostvario velik broj zapaženih uloga u mnogim predstavama. Radio je s mnogim poznatim kazališnim redateljima poput: Renata Carola Gatica, Oliver Frljić, Miran Kurspahić, Branko Brezovec, Borut Šeparović, Saša Anočić, Mario Kovač, Zlatko Burić Kićo te mnogi drugi. Glumio za kazalište Kufer, Kazalište Kerempuh, Ludens Teatar i Dubrovačkim ljetnim igrama.

Osim toga, ostvario je i tri zapažene uloge u predstavama za djecu: “Blizanke” Olivera Frljića (Nagrada hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu u dječjoj predstavi), “Mala djeca veliki ljudi” Renate Carole Gatice (Nagrada za najbolji ansambl na Festivalu glumca) Kazalište Dubrava te “Pipi duga čarapa” Renate Carole Gatice, Gradsko kazalište Trešnja. Osim uloga u kazalištu, Krivačić je ostvario nekoliko uloga na filmu, te mnogim serijama. Sinkronizirao je više animiranih filmova za televiziju i Kina. Voditelj je dječje emisije “Tv vrtić” na HRT, od 2010. godine.

Iskustva polaznika

Pridruži nam se!

Ove smo godine, u suradnji sa Zajednicom Talijana Rijeka, pokrenuli dramsku skupinu na talijanskom jeziku za djecu od 8 do 12 godina! Upisi traju do kraja studenog!

Scroll to Top