hero1

KAMOV

Il Kamov – nova dramska grupa Riječkog kazališta mladih na talijanskom!

Riječko kazalište mladih „Kamov”, učilište HNK Ivana pl. Zajca, u novoj kazališnoj sezoni pokreće novu dramsku grupu na talijanskom jeziku za djecu od 8 do 12 godina. U suradnji s Talijanskom dramom i Zajednicom Talijana Rijeka ove će sezone biti organizirana talijanska skupina koju će voditi glumica Serena Feraiuolo, a dodatne radionice tijekom školske godine vodit će i ostale glumice i glumci ansambla Talijanske drame.

Predbilježbe za upis u novu sezonu primamo putem e-maila na adresu kamov@hnk-zajc.hr, a više informacija možete dobiti i na broju 099 702 23 61. Pratite službenu web stranicu Kazališta te Facebook stranicu RKM Kamov!

Dramski studio RKM Kamov u protekle je tri sezone ostvario nekoliko uspješnih produkcija poput predstave „Mali princ” u režiji Renate Carole Gatice. Predstave je u samo nekoliko blagdanskih dana pogledalo više od 4 tisuće djece i odraslih. Nakon premijere predstave na hrvatskom jeziku, u suradnji s Talijanskom dramom, predstava je izvedena i na talijanskom jeziku. Pozitivne reakcije djece izvođača i publike bile su poticaj da ostvarimo suradnju sa Zajednicom Talijana Rijeka i pokrenemo našu prvu dramsku grupu na talijanskom jeziku. Djeca će na taj način, kroz dramsku igru i proces rada na kazališnoj predstavi, usvajati i talijanski jezik. U sklopu cjelogodišnjeg programa, djeca će se upoznati s brojnim kazališnim temama i kazališnom tradicijom naših prostora, a poseban će se značaj pridati poticanju i razvoju kreativnosti i spontanosti kod djece i mladih. Planirane su suradnje s brojnim organizacijama i ustanovama koje djeluju u području odgoja i obrazovanja na talijanskom jeziku.

Za polaznike će, ovisno o epidemiološkoj situaciji, biti organizirani odlasci na predstave, a bit će uključeni i kao glumci/statisti/plesači u produkcijama HNK Ivana pl. Zajca. Riječko kazalište mladih „Kamov” ove sezone neće biti samo učilište glume i plesa već i generator manjih, dodatnih kazališnih projekata za djecu i mlade koji pomažu odgajati novu, aktivnu publiku, onu koja će promišljati i voljeti kazalište.

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Scroll to Top