Kulturna putovnica 2

KAMOV

Kulturna putovnica u gostima

Kulturna putovnica je edukativni program koji provodi udruga Vijeće mladih Benčić u partnerstvu s Centrom za odgoj i obrazovanje Rijeka, a koji se sastoji od ukupno 8 radionica posebno prilagođenih mladima s teškoćama u razvoju. Radionice su se kontinuirano provodile u razdoblju školske godine 2020./2021. Posljednja radionica programa “Kulturna putovnica” održala se u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca!

Specifičnost radionica „Kulturne putovnice“ jest u tome što se svaka radionica održava na drugoj lokaciji (kulturnoj ustanovi ili drugoj kulturno-povijesnoj lokaciji u gradu), poštujući princip rada učenja na licu mjesta.

S veseljem smo prihvatili tu odgovornost i priliku da ugostimo Vijeće mladih Benčić i desetero mladih iz Centra za odgoj obrazovanje, a ugostili smo i nekoliko učenika koji su 2019. godine sudjelovali u projektu “Peti ansambl”.

Mladi su imali priliku otkriti što se događa „iza kulise“, na mjestima koja u kazalištu publika inače nema prilike vidjeti (kazališnu pozornicu, garderobe, prostorije za probe, itd). Imali su priliku vidjeti i procese koji prethode stvaranju krajnjeg produkta kojeg većina ima priliku vidjeti tek iz gledališta. Drugi dio radionice održao se je u Foyeru kazališta u kojemu su mladi imali priliku sudjelovati u nekoliko zanimljivih dramskih igara. Kvalitetno provedenim vremenom u kazalištu željeli su pomoći djeci da razviju osobnu vezu s kazalištem kao mjestom u kojem su dobrodošli, kojeg poznaju i u kojeg se žele (uvijek iznova) vraćati. Osim što su na kraju radionice ispunili još jednu stranicu svoje Kulturne putovnice, mladi su izrazili želju za povratkom u kazalište, ovoga puta na kazališnu predstavu.

Bilo nam je jako lijepo, a naš poziv Vijeću mladih Benčić kao i Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka ostaje trajno otvoren!

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Scroll to Top