upisi u tijeku 2021

KAMOV

Nova sezona baletno-plesnog i dramskog studija uskoro kreće!

I ove sezone u Riječkom kazalištu mladih Kamov organizirana su dva studija: dramski studio za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te baletno-plesni studio za djecu i mlade od 14 do 25 godina.

Dramski studio, u sklopu cjelogodišnjeg programa, djeci i mladima omogućava upoznavanje s brojnim kazališnim temama i kazališnom tradicijom naših prostora. Program uključuje rad na dramskim situacijama i karakterima, improvizacijama, Forum teatru, scenama iz različitih dramskih tekstova te osnove iz područja glume, scenskog pokreta, što će u konačnici rezultirati završnom kazališnom produkcijom na kraju sezone.

Za polaznike će i ove sezone biti organizirani odlasci na predstave, kao i studijsko putovanje u Zagreb, a bit će uključeni i kao glumci/statisti/pjevači u produkcijama HNK Ivana pl. Zajca. Planirane su suradnje s brojnim organizacijama i ustanovama koje djeluju u području odgoja i obrazovanja, ali i projekti kojima će se kazalište za djecu i s djecom povezivati s drugim medijima i umjetnostima; od radio-drame do rada na filmu.
Na taj način Riječko kazalište mladih Kamov ni ove sezone neće biti samo dramski studio već i generator manjih, dodatnih kazališnih projekata za djecu i mlade, koji pomažu odgajati novu, aktivnu publiku, onu koja će promišljati i voljeti kazalište.

Baletno-plesni studio upoznati će polaznike s čarolijom baletnog i suvremenog plesnog jezika, te razvijati kreativnost kroz improvizacijske tehnike. Naglasak u radu baletnih pedagoga bit će, s jedne strane stvaranje svijesti o samosvojnosti klasičnog baleta, a s druge strane stvaranje edukacijske platforme koja koncepte suvremene plesne tehnike usko povezuje s drugim estetsko-umjetničkim područjima.

Predbilježbe za pristupanje audiciji i upis u novu sezonu primamo putem e-maila na adresu kamov@hnk-zajc.hr ili putem upisnice do 10. listopada, a više informacija možete dobiti i na broju 099 702 23 61.

Pratite službenu web stranicu Kazališta te Facebook stranicu RKM Kamov! Veselimo se novim „kamovcima” i još jednoj, uzbudljivoj edukacijskoj sezoni u Kazalištu!

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Scroll to Top