pjesma-sunuc

KAMOV

Novi projekt – U potrazi za Kamovom

Srednjoškolska skupina našeg dramskog studija započela je rad na završnoj produkciji! Upravo je pjesnik, čije ime ponosno nosimo, Janko Polić Kamov, u središtu naše priče. Taj je prozaik, pjesnik i dramatičar, uistinu jedinstvena pojava hrvatske moderne književnosti, preteča kako hrvatske tako i svjetske književne avangarde. Kamov, buntovnik nikada do kraja shvaćen ni prihvaćen, i nama je inspiracija u ovoj neobičnoj i izazovnoj kazališnoj sezoni.

Adaptacije njegovih dramskih tekstova nisu česta pojava na kazališnoj sceni, posebice je tako u kontekstu kazališta za mlade. Ipak, mi smo se odlučili za to poetsko putovanje u kojem ćemo spojiti Kamovljevu poeziju, ulomke iz proze i biografske crtice iz njegova života.

Polaznici su dobili zadatak i sami istražiti njegovu biografiju, pronaći njegove stihove koji im se sviđaju, a zajedno na online radionicama promišljamo njegovo stvaralaštvo i njegov život. Pokušali smo pronaći sličnosti njegove mladosti i mladosti koje proživljavaju oni danas. Svatko je morao snimiti jedan kratki video uz zadane stihove, a odlučili smo i zajedno snimiti video kolaž uz njegove stihove “Pjesme suncu”. Snimali smo na različitim lokacijama u gradu, dok smo stihove snimili u tonskom studiju Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca. Koliko je Kamovljeva poezija daleka i mračna, a koliko zapravo svevremena i kao takva bliska našim srednjoškolcima, ostaje nam tek vidjeti u procesu rada koji je pred nama.

Pogledajte video “Pjesma suncu”:

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Scroll to Top