O nama

Riječko kazalište mladih „Kamov”, učilište HNK Ivana pl. Zajca, pokrenuto 2017. godine, organizirano je u dva studija: dramski studio za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te baletno plesni studio za djecu i mlade od 14 do 25 godina.

Program
Kamov

Naša priča

Riječko kazalište mladih „Kamov” gradimo i razvijamo na dvije razine: redovni program dramskog i baletno-plesnog studija i jak dramski repertoar za djecu i mlade Hrvatskog nacionalnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka. Povezujemo i ispreplićemo postojeće programe za djecu i mlade svih drugih kazališnih grana (Opere, Baleta, Hrvatske i Talijanske drame), ali postavljamo i samostalne predstave. Rad se odvija pod stručnim vodstvom dramskih i plesnih pedagoga, a uključuje i suradnju kazališnih profesionalaca.

„Kamov” nije samo učilište već i generator manjih, dodatnih kazališnih projekata za djecu i mlade, platforma za razvoj slobodnog, kreativnog i kritičkog izražavanja. Naš je najveći uspjeh kad djeca i mladi prihvate zajednički prostor i vrijeme kazališta kao priliku da nauče artikulirati vlastite emocije i stavove – kroz govor i tijelo – ali i prepoznati i prihvaćati emocije i stavove drugih i drugačijih.

"Između kazališta za djecu i mlade i kazališta za odrasle nema neke bitne razlike, osim što kazalište za djecu i mlade mora biti bolje."

Konstantin Stanislavski

Pridruži nam se!

Četvrta sezona Riječkog kazališta mladih već je počela, no još nam se uvijek stignete pridružiti!

Scroll to Top